Lomax 424De Lomax 424 is gebasseerd op het chassis van een Citroen Ami Super. Dit model was voorzien van een 4 cilinder motor. Door de grote motorkap van de Lomax 424, past de gehele motor hieronder. Op deze manier krijg je een Lomax welke tot grote prestaties in staat is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van een Citroen GS motor met 1300 cc. Dit zorgt voor een enorme trekkracht.

Helaas is het lastig om aan het Amisuper onderstel te komen. Het model werd slechts enkele jaren in Nederland geimporteerd, en zijn door de jaren heen aardig uitgedund. Voor diegene die niet zozeer voor de motor van de 424 vallen, maar meer voor het uiterlijk, is het mogelijk omdit model op een onderstel van een 2cv te bouwen. Ook hierbij wordt dan de ongewijzigde motor onder de motorkap weggebouwd. Een bijkomen voordeel van dit model is dat de kachel gehandhaafd kan worden. De voeten kunnen dus warm blijven.Dat is onder sommige omstandigheden zeer prettig.

Voor de Lomax 424 is ook nog een andere motorkap leverbaar. Deze motorkap bestaat uit 3 delen.Bij deze motorkap wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde "flaired wings".