Nieuws

Blijf onze site geregeld volgen. U zult wekelijks wijzigingen kunnen verwachten.

ABS levert nu ook weer de nieuwe Voglietta Mille Miglia, deze kit is geheel opnieuw ontwikkeld waardoor de pasvorm nog beter is en alles keurig op elkaar aansluit.Voordeel is dat er weinig extra montage steunen nodig zijn om de kit in elkaar te zetten, alle delen kunnen zo tegen elkaar aangemonteerd worden. Ook hoeven er geen panelen meer pasgemaakt worden en is alles netje afgewerktDe kit wordt geleverd in de kleur en is ook leverbaar in meerdere keuren combinaties.

De kit bestaat uit de volgende onderdelen.

body
2 lange schermen
2 achterschermen
Dummy tank
Standaard dashboard
2 delige motorkap
2 zijdelen motorkap
Grille
Achterplaat chassisafdekking

Chassisafdekking voorzijde

De prijs voor de kit in een kleur € 5750,00 incl 21% btwZoals u ondertussen al heeft gemerkt, heeft Auto Bouw Service, naast een nieuwe website, ook een nieuw logo. We zijn hier heel blij mee. Verder begint onze nieuwe webshop ook al behoorlijke vormen aan te nemen en hebben we ook enkele compleet nieuwe onderdelen zoals het ultralichte vliegwiel en de speciale remschijven. Deze items vind u zowel op onze tuningsite als in onze webshop terug.

 

Speciaal voor het standaard luchtfilterhuis heeft ABS een filter door Pipercross laten vervaardigen. Dit filter heeft een betere luchtdoorlaat en is uitwasbaar. Hierdoor hoeft u nooit meer een nieuw luchtfilter aan te schaffen.

 

ABS heeft een nieuwe air performance kit ontwikkelt die aangesloten kan worden op de originele powertube. De aansluiting passt perfect op de carburateur. De doorlaat is 70mm. In het luchfilterhuis is een uitwasbaar sportfilter gemonteerd.

Weer wat nieuwe onderdelen als het gaat over de prestaties verbetering voor de motor.

 

 

Vele van u zullen het wel herkennen. U geeft richting aan, maar het lampje knippert niet. Voor de lucas knipperlichten heeft ABS hier nu een eenvoudige oplossing voor, in de vorm van een lampje. Deze kunt u eenvoudig vervangen voor uw eigen lampje.

Onze softtop heeft ondertussen ook weer een ontwikkeling doorgemaakt. Er zijn kleine wijzigingen aangebracht, maar het originele concept is zoveel mogelijk behouden. Ook hebben we een softtop vervaardigt op een lage ruit. Voorbeelden hiervan kunt u bekijken op onze innovatie site. Dit geeft aan dat we bij ABS niet stoppen bij standaard zaken, maar dat we zeker zullen trachten om aan de individuele wensen van de klanten tegemoet te komen.

Ondertussen beginnen de zuigers voor een 2cv bigbore set (652cc) al aardig schaars te worden. Wij hebben daarom in eigen beheer een zuiger laten vervaardigen. Deze gesmede zuiger is voorzien van een speciale coating voor de koude start en weegt ook nog 50 gram minder dan de originele zuiger.

Hier een voorbeeld van de waarden welke met deze bigborekit in een Lomax werden behaaldt.

47,4 pk en een koppel van 80N/m. Ter vergelijking, een standaard 2cv heeft 29 pk en een koppel van 39N/m

Voor extra smering hebben we ook een adapter voor een groter oliefilter.

Hierdoor heeft u meer olieinhoud, meer smering en meer koeling. Ideaal in combinatie met een bigbore kit.

 

 

We zitten niet stil bij ABS. We zijn in het bezit van een groot aantal 2cv carrosseriën. Deze staan allemaal te wachten op restauratie. Omdat we dat goed willen aanpakken, hebben we een puntlasmachine aangeschaft. Hiermee kunnen we op een nog betere wijze de restauratie uitvoeren