Wie is ABS

ABS staat voor Auto Bouw Service. ABS werd in 1989 opgericht door Henri de Pater en Peter van Pelt.
Zij waren beide actief bezig met het repareren en restaureren van auto's. Door de gezamenlijke interesse, werd al gauw besloten om met de bouw van kitcars te beginnen. De keuze viel hierbij op de Lomax.
De Lomax is een kitcar (zelfbouwauto) vorm gegeven door Nigel Whall, een Engels Fabrikant van polyester onderdelen. De basis van zijn ontwerp is de Morgan Tricycle uit de jaren '20.Dit was net als Nigel's eerste ontwerp een driewieler. Deze driewieler moest naast een goed chassis en voorwielaandrijving, ook een betrouwbare en vooral mooie motor hebben, want de motor moet uit de carrosserie steken en tevens windgekoeld zijn. Zijn ideale donor auto was de Citroen 2cv, door zijn eenvoudige techniek en zeer betrouwbare boxermotor. ABS vervaardigde en ontwierp door de jaren heen vele Lomax onderdelen, zoals alle bevestigingsbeugels, dashboards, interieurs, uitlaten en bumpers.

Met het verstrijken van de tijd en de toename van het aantal type kitcars, begon ABS zich ook toe te leggen op andere modellen en modellen die niet gebouwd werden op de 2cv. Echter de 2cv blijft voor ABS toch nog steeds de meest ideale donor als het gaat om kitcar bouw. Ondertussen kunt u met elke merk, model of type kitcar bij ABS terecht. ABS is importeur van Lomax en geautoriseerd dealer van de Burton en de Voglietta.

In september 2007 vond er een wijziging plaats binnen ABS, Henri verliet het bedrijf en Jan Jacob stapte er in. Er vond hiermee ook gelijk een verhuizing plaats van Waddinxveen Naar Kudelstaart.

Ondertussen legt ABS zich ook toe op de restauratie van 2cv's. ABS heeft al diverse carrosserieŽn van 2cv's staan, waaronder ook enkele suÔcide modellen.

Daar waar het gaat om tuning van de 2cv, is ABS ook volop in beweging. Hiervoor kunt u het beste de tuning pagina in de gaten houden. Veranderingen op tuning gebied kunt u daar terugvinden.

Dus welk merk of type kitcar u heeft, u kunt bij ABS altijd terecht voor advies over uw kitcar of 2cv, de aankoop, of vervaardiging van onderdelen voor uw kitcar of 2cv.

Uiteraard kunt u ook met al uw andere vragen bij ABS terecht.